Slider

Cestování díl druhý – nákupy v Paříži

Cestování díl 2.
Nákupy a jídlo
Paříž je nádherné město a ani za několik návštěv nemůžete navštívit všechna úžasná místa. Ale ruku na srdce, která z nás by si nechtěla v městě módy něco koupit Záleží už jen na Vás, jestli to bude nějaká maličkost nebo vysněná kabelka za desítky tisíc.
Začneme ale úplně prozaicky a to nákupy jídla.
V centru Paříže jsme moc obchodních center nenalezly – pokud máte někdo jinou zkušenost, podělte se s námi o ni, budeme moc rády.
Co však potkáte skoro na každém kroku – to jsou kavárny se stolečky neskutečně nacpanými na chodníku, že nohy zákazníku koukají do silnice , restaurace, cukrárny, croissenterie a na Champs-Élysées – která je podobná našemu Václaváku, stánky s rychlým občerstvením.
Proto se tak rády ubytováváme na La Défense, kde nedaleko hotelu Ibis je velké nákupní centrum Le Centre des Quarte Tems. To kromě spousty známých značek a jejich obchodů také skrývá něco jako naše Tesco a to je obchod Auchan. Tady nakoupíte vše co potřebuje – od nápojů, vína, pečiva přes zeleninu, ovoce, maso.
Pokaždé když do Auchanu přijdeme tak upřímně závidíme všem Francouzkám. Nabídka potravin je až neskutečně obrovská a není žádný problém být přichystána na jakoukoliv návštěvu. Seženete zde jak polotovary, tak hotová a trvanlivá jídla, čínu, ryby, maso obalené, osmažené, naložené – no prostě všechno. Nic Vás jako hostitelku nepřekvapí – prostě to jen koupíte je to sen pro nás, kdo pracujeme do 17 nebo 18 hodin a nezřídka se stává, že v obchodě již neseženeme čerstvé pečivo……
Pro nápoje = voda, džusy, víno apod. je vyhrazeno celé přízemí .
Kromě Auchanu najdete v Quarte Tems také Mac Donalds, croissanterie, kavárny a rychlá občerstvení.
My jsme měly osvědčené, že v den odletu jsme si zaplatily snídani v hotelové restauraci, ale ostatní dny jsme chodily do Quarte Tems do croissanterie na kávu a croasany – mimochodem to, co se u nás prodává jako croasan je ve srovnání s Paříží něco úplně, ale ÚPLNĚ jiného. Na pařížské croasany se těšíme skoro jako kabelky od Michaela Korse .
Na závěr – určitě nezapomeňte navštívit jednu z nespočetných prodejen Ladureé – i když si nic nekoupíte ten pohled na mrňavé barevné makronky, lákavé dortíky, nádherně upravené výlohy, pralinky v pyramidách – to si nemůžete nechat ujít.

Nákupy a móda
Paříž je synonymum pro módu – najdete zde snad úplně všechny módní značky, které Vás napadnou.
Pokud si chcete užít defilé značek určitě jděte ulicí Saint – Honoré. Jen namátkou zde najdete – M. Korse, Chanel, Dior, Gucci, Hermés, Longchamp, Prada, Miu Miu, Burberry no prostě úžasnééé.
Jen Louise Vuittona najdete na Champs -Élysées po pravé straně bulváru, když máte za zády vítězný oblouk. Stojí za to se zde zastavit a osobně si prohlédnout ten známý fantastický a geniální monogram.
Při procházce po Rue de Rivoli, najdete další obchody a známé značky.
Kromě těchto opravdu velkých značek v buticích můžete nakupovat už ve zmíněném Le centre des Quarte Tems, kde najdete cenově dostupné obchody jako Zara, Mango, HaM a další. To stejné platí pro nákupní centrum Les Halles, kde jsou momentálně trošku nevýhodou probíhající stavební práce. Nedejte se zmást, že zastoupení značek je stejné jako u nás, ale zboží je úplně jiné a velký výběr.
V okolí Louvru je v podloubí spousta stánků se suvenýry, šátky, přívěsky, trička, kšiltovky a spousta „fejků“. Tričko s motivem Eifelovky se však vyplatí určitě koupit tady. V obchodních řetězcích ho neseženete nebo jedině na letišti, ale to už za jinou cenu….
Co nesmíte opomenout navštívit je galerie La Fayette, která svojí vnitřní výzdobou připomíná spíše nádherné a vzácné muzeum, je však koncentrací butiků a značek na jednom místě a to v nádherném prostředí.
Určitě vyjeďte až do posledního patra, kde je sekce se suvenýry a okolo nich projdete až na otevřenou terasu, ze které máte celou Paříž s jejími šedými střechami jako na dlani. Můžete si zde dát kávu, zmrzlinu nebo jen tak posedět a vstřebávat tu krásu.
A příště něco o památkách .

                                            Ladureé, snídaně v hotelu a snídaně v croissenterii

                                                            Ladureé a Louis Vuitton

La Fayette

Follow:
Sdílet:

Komentáře

  1. Anonymní
    2.6.2015 / 22:12

    Vyčerpávající informace. Díky .-)

Instagram