Slider

trocha nostalgie, narozeninový dort a domácí tvoření

trocha nostalgie, narozeninový dort a domácí tvoření

Když se chci odreagovat, tak nelezu na skály, neskáču bungee jumping, ani padákem, ale docela obyčejně čtu a nebo, což mě baví víc, něco tvořím.

Někdy šiju, někdy paličkuju, drhám, nebo jen tak věci zdobím, aby byly hezčí J
Tenhle outfit jsem nijak záměrně neladila z věcí, které jsem vytvářela, ale poskládalo se to samo. Tak se dneska chlubím….

Modré šaty jsem šila přes zimu, protože jsem tušila, že to nebude jednoduché a taky mi daly docela zabrat. S provlékanými hedvábnými šňůrkami na sedle šatů jsem zápasila jak s Rubikovou kostkou. I když návod uváděl střední obtížnost, což by měl prý zvládnout skoro každý….
Boty už jste viděli, ale v jejich bezbambulkové verzi. Bambule jsem koupila a přišila.
A pak je to džínová taška, kterou jsem šila už hooodně dávno a teď jsem ji objevila v krabici s věcmi, se kterými se nemohu tak nějak rozloučit. Taška je ušitá ze starých oblíbených džín, které se už nedaly nosit, patchworkovou technikou a ve středu ji vévodí kousíček gobelínové korálkové výšivky. Ten kousek se mi podařilo zachránit z kabelky. Byla to úžasná prvorepubliková kabelka, kterou vlastnila babička mého tatínka. Ale jak už to tak bývá, některé věci, když je nepotřebujeme, tak máme tendenci vyhodit, což sice nebyl tento případ, ale vyšlo to nastejno. Babička nám ji totiž dala na hraní. Až po velice dlouhé době, kdy už jsem si na princeznu s kabelkou fakt nehrála… jsem ji o kabelku poprosila, žel byla celá popraskaná a rozpáraná. Takže je zázrak, že tenhle kousíček s pávem zůstal vcelku.
Nosily jsme i babiččiny bílé krajkové rukavičky a dlouhé hedvábné šaty. Babička nám, jako holkám parádnicím, chtěla udělat radost, tak tolerovala naše vpády do její skříně. Jasně, že se nám to podařilo všechno ušmudlat, roztrhat a poztrácet, jak jsme v tom lezli přes ploty. Moc mě to mrzí, některé kousky byly opravdu nádherné, a nosila bych je i dnes.
Můj hand made outfit docela prozaicky doplňují tříčtvrteční džíny Orsay. Brýle a náramky jsou old.

 A úplně nakonec mám pro Vás ještě jeden zaručeně ruční a domácí výrobek – narozeninový dort.
Nedělala jsem ho já, mě food design moc nejde, tak ještě ho sníst to ano, ale tvořit nee. Dort je od Martiny a byl ozdobou víkendové oslavy trojích narozenin. Na další ruční výrobky od Martiny se můžete mrknout na www.fler.cz/slydayy. Dorty tam ale nenajdete, ty dělá jen pro radost svým nejbližším 🙂 Tak se nechte inspirovat.

 

Follow:
Sdílet:

Instagram